De uptrend van Adyen

De koersontwikkeling van Adyen ziet er uit als een sprookje, zeker als we alleen de laatste anderhalf jaar bekijken waarin de koers inmiddels verdrievoudigd is. Het mag duidelijk zijn dat er sprake is van een uptrend. Daar hoeven we dan ook geen lang verhaal over te schrijven. Nu de koers echter maar blijft stijgen, neemt wellicht ook de volatiliteit wat toe. We bekijken voor u de dag- en weekgrafiek.

Up, up en up.
We starten met de dagkaart. Daar valt het allemaal nog wel mee met de volatiliteit en in het volume zijn de afgelopen weken ook weinig bijzonderheden zichtbaar op het eerste gezicht. Er is sprake van een gedegen opwaarts patroon met een duidelijk koersritme. Geen gemakkelijke trend om nu nog te kopen op de daggrafiek, of u moet genoegen nemen met een snelle exit en een stop onder bijvoorbeeld 2.250. Hoe dan ook, zolang de opmars voortduurt kunnen bestaande koopposities op dit timeframe worden aangehouden. Op de weekgrafiek zien we wat grotere swings met een paar flinke tussentijdse klappen. Zo beweegt Adyen dit jaar lange tijd tussen grofweg 1.650+ en 2.200. De lagere top van eind april was een waarschuwing, flinke zwarte candles volgden, maar na de test van de zone rond 1.650, waar tevens de SMA lag, werd de weg omhoog weer gekozen. Sindsdien laten de candles op de weekgrafiek een mooie opmars zien.

Coaching
Een overduidelijke uptrend dus waar zowel korte als lange termijn beleggers van kunnen profiteren. Een trailingstop op de weekgrafiek lijkt een prima exit strategie voor het moment dat een stevige correctie zich aandient en winsten moeten worden veiliggesteld. Daarna kunnen bij signalen van bodemvorming wellicht weer aankopen worden overwogen. Voor nu de opmars echter gewoon rustig blijven volgen en de mooie trend uitzitten.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.