Menig actieve belegger omarmt de technische analyse als methodiek om koersverwachtingen te kunnen definiëren. Nu zijn er boekenkasten vol geschreven over technische analyse in al zijn facetten. Ik presenteer een lijst van boekwerken waarvan ik vind dat die de moeite waard zijn om te lezen als je je als beginner of gevorderde TA belegger verder wilt bekwamen in de wondere wereld van technische analyse.

Er zijn twee schrijvers die worden gezien als de ‘vaders der technische analyse’ en dat zijn John J. Murphy met zijn boek Technical Analysis of the Futures Markets en Martin J. Pring met zijn boek Technical Analysis Explained. Een goeie derde is Jack D. Schwager met Schwager on Futures Technical Analysis.
Wil je alles weten over koerspatronen dan is het boek Encyclopedia of Chart Patterns van Thomas N. Bulkowski absoluut een aanrader.
Er zijn vele boeken geschreven over het ontwikkelen en testen van handelssystemen, een er van is Computer Analysis of the Futures Market van Charles Le Beau.
Twee auteurs wil ik noemen die gespecialiseerd zijn in zogenaamde Price Action Strategies (dus strategieën op de koers zonder indicatoren), dat zijn Linda Bradford Raschke met Street Smarts en Jeff Cooper met Hit and Run Trading I en II.
Uiteraard mogen de boeken over Behavioral Finance en Trading Discipline niet ontbreken. De volgende werken mag ik aanraden, te weten The Disciplined Trader en Trading in the Zone van Mark Douglas en Trading For a Living en The New Trading For a Living van Alexander Elder.
Natuurlijk zijn er vele boeken met hun eigen thema over bijvoorbeeld Candlesticks, Fibonacci, Cycles en nog veel meer, ga maar Googlen op een technisch onderwerp en de boeken rollen over het scherm.

Tot slot de brandende vraag van u welk boek mijn favoriet is. Welnu, dan mag ik u trakteren op de volgende vakgrap “Als ik een goed boek over technische analyse wil lezen, zal ik het eerst zelf moeten schrijven”.

TA Coaching Rubriek

Vast onderdeel in de Chart Navigator is de TA Coaching Rubriek, waarin wekelijks een item wordt toegelicht uit de technische analyse gereedschapskist. Dit kan een uiteenzetting zijn over een specifieke indicator, een koerspatroon of een ander charttechnisch element, maar ook Dashboard technische zaken. Bovendien wordt regelmatig aandacht besteed aan een onderwerp uit de Behavioral Finance. Dit alles als extra coaching voor de actieve belegger!