Er was eens een beleggingscoach die wereldfaam vergaarde omdat hij een een 100% scoringskans behaalde, een 100% hitratio. Al zijn aanbevelingen waren goudgerande transacties. Maar toen kwam de aap uit de mouw. Hij vertelt zelf zijn verhaal….

Ik had een trouwe schare followers, 10000 in totaal, die bereid waren flink te betalen voor mijn adviezen, mits de resultaten zeer bevredigend waren, niet eens zozeer in geld uitgedrukt, alswel in hitratio, ofwel een goeie ‘feel good factor’. Ik heb hen uiteindelijk alsvolgt overtuigd.

Ik maakte een voorstel over een fonds, maar dan wel in twee varianten, een positieve en een negatieve variant. Vervolgens splitste ik mijn aanhangers in twee groepen van elk 5000. De ene groep kreeg het positieve scenario, de andere groep de negatieve variant. De koers van het betreffende fonds ging flink omhoog, de groep van 5000 met de positieve variant was natuurlijk dolblij, de andere groep niet, maar die liet ik dan ook verder links liggen.
Ik ging verder met de groep die goed had gescoord. Ik maakte wederom een voorstel en herhaalde het kunstje uit de eerste ronde. Dus weer twee groepen, nu elk 2500 deelnemers, waarvan één groep een positief resultaat scoorde, de tweede op rij inmiddels.

Ik deed een derde ronde met twee groepen van elk 1250 deelnemers. U begrijpt inmiddels dat er weer 1250 afvielen en dat er 1250 followers wel heel erg veel vertrouwen in mijn adviezen kregen, want zij hadden al driemaal op rij goed gescoord.
Ik deed een vierde ronde en een vijfde ronde, waarbij steeds de helft van ‘juist gescoorde’ groep doorging. Ik zat op 1250 na de derde ronde, dus 625 na de vierde ronde en circa 300 na de vijfde ronde.
Bij die 300 followers kon ik echt niet meer stuk, vijfmaal achter elkaar een goed advies, een 100% score, dat is toch onvoorstelbaar. Hen heb ik uiteindelijk een vette factuur voorgeschoteld om verder geadviseerd te worden. Alle facturen werden grif betaald, ik stopte uiteraard met mijn adviezen.

Een paar maanden later mocht ik mijn verhaal vertellen aan de rechter…..

TA Coaching Rubriek

Vast onderdeel in de Chart Navigator is de TA Coaching Rubriek, waarin wekelijks een item wordt toegelicht uit de technische analyse gereedschapskist. Dit kan een uiteenzetting zijn over een specifieke indicator, een koerspatroon of een ander charttechnisch element, maar ook Dashboard technische zaken. Bovendien wordt regelmatig aandacht besteed aan een onderwerp uit de Behavioral Finance. Dit alles als extra coaching voor de actieve belegger!