De Koninklijke rebound

Ook de zware jongens op het Damrak hebben wel eens last van stevige turbulentie, forse berentikken en afdruipende stieren. Zo ook op de dagkaart van Royal Dutch Shell waar een forse afstraffing zichtbaar is. Maar levert dit dan geen koopkans op? Kunnen de koninklijke stieren zich vermannen en een rebound plaatsen? Lees maar verder.

Vrije koersval
De recente koersval begon met een forse breuk onder de daily SMA lijn. Met een gigantische gap werd de koers naar de 27+ zone gedrukt waar nog enige steun te verwachten was. Swingteller naar een -1 stand, RSI afketsend tegen de 50-lijn en de NBTrade Indicator in het rood, samen met een oranje MRI candle. Kortom, een vallend mes als resultaat met als hamvraag waar de koersval zou stoppen. Aansluitend volgde er meer oranje candles, maar de rode staafjes op de NBTrade Indicator werden kleiner en kleiner. Negatief momentum droogde op.

Rebound
Vervolgens duurde het enige dagen voordat er echt werd gebodemd. Rond 25+ werden de scherpe berenranden weggepoetst, de MRI candles verdwenen en de rode staafjes werden groen. Duidelijke poging van de bulls om een tegenaanval in te zetten richting de Fibo zone die haar retracements aanreikt rond 26,50 tot 27,50. Vandaag nog wel mogelijk een Bearish Engulfing patroon, dus een extra berentikje is goed mogelijk. Maar uiteindelijk een rebound naar hogere niveaus lijkt toch de volgende stap van de spelers te worden. Spannende fase derhalve voor countertrend spelers en koopjesjagers.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.