De grill van Tesla

Voor het neusje van de Tesla is er ook een nepgrill beschikbaar. ‘Duck face’ of niet, daar mag u zelf over oordelen. Zoekt u gerust even op het web om een blik te werpen. De CEO van Tesla lijkt wel wat last te hebben van andere grillen. Het is natuurlijk heel wat om te ontplooien wat de man allemaal doet, maar aan Twitter lijkt hij toch zijn handen te branden en dat heeft ook effect op de koers van Tesla. Niet echt leuk als u met goed vertrouwen wat aandelen of Turbo’s Long op Tesla heeft gekocht voor de hele lange termijn. Nu is Buy and Hold statistisch overigens niet meer zo aantrekkelijk, maar dat verhaal bewaren we voor een andere keer. Hoe staat het nu met Tesla aan de start van 2023?

Flinke swings
Een aantal jaren terug waarschuwden een aantal collega’s dat Tesla geen intrinsieke waarde had, dat was zo rond de niveaus van 50 op de kaart. Maar de markt heeft een eigen wil en pompte het aandeel naar grote hoogte, tot wel 414+. Een blik op de maandkaart laat echter zien dat de uptrend alweer ver achter ons ligt. Er is sprake van grote swings met een neerwaartse tendens, waarbij recent de 100 genaderd werd. Eind 2022 was er wat bodemvorming in de maak, het is echter de vraag waar de markt vandaag gaat openen. Een opleving zou charttechnisch overigens niet misstaan, maar het blijft een dalende trend.

Coaching
Dat brengt ons direct bij de coaching overwegingen. Als het in uw strategie past, dan kunt u bij signalen van bodemvorming een offensieve Turbo Long overwegen voor een kort ritje richting grofweg 180. Heeft u een meer trendvolgend karakter? Dan ligt het meer voor de hand om na een opleving additionele Turbo Short posities te overwegen. Vooralsnog is de dalende trend voor Tesla nog intact tot het tegendeel duidelijk zichtbaar wordt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.