Wat een spanning en sensatie op het dagspeelveld van de AEX index. Enerzijds proberen de bulls de uptrend een nieuwe impuls te geven, anderzijds geven de beren tegengas waarbij zij worden geholpen door een stevige beer op het 615,74 niveau. Maar wie gaat er winnen? Hoe liggen de kaarten er bij?

Uitbraak poging
Al geruime tijd is er sprake van een positieve trendfase, getuige de serie hogere toppen en hogere bodems boven een gestaag opkrullende gemiddelde lijn. In de afgelopen dagen was er echter sprake van een lichte terugval tot aan 605, maar vandaag weten de bulls zich uitstekend te vermannen. Ze voeren de druk op de rode streep flink op, ze willen de lastige beer bij 615+ verjagen om daarmee de weg te effenen voor hogere niveaus richting zo mogelijk de 630 zone. De indicatoren ondersteunen de uitbraak intenties van de stier. Uiteraard een witte candle ruim boven de SMA lijn, swingteller in een +2 stand en de NBTrade Indicator met een klein groen staafje. Hamvraag is natuurlijk ‘Doet ie het of doet ie het niet?’

Doet ie het?
Als ik de objectieve metingen als leidraad neem, dan gaat het de bulls lukken om uit te breken om daarmee de uptrend een nieuwe impuls te geven. Op moment van schrijven is er nog geen overtuigende doorbraak, het is interessant om te zien wat er met de slotkoers vandaag gebeurt. Slot boven 615+ met witte candle is voldoende bevestiging voor een doorbraak. Lukt dit niet, dan dreigt er een dubbel topje.

Anticiperen of reageren
Maar wat doet u als actieve belegger? Gaat u anticiperen op een uitbraak door nu reeds koopposities in te nemen? Of gaat u komende week reageren als de doorbraak een feit is? Ik opteer voor beide opties. Pas Money Management toe door nu reeds wat aankopen te doen en bij een gebleken doorbraak de positie te vergroten. Succes in deze spannende fase!

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van AEX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.