Aan wispelturigheid geen gebrek op de korte termijn aandelenvelden. Beer en stier strijden om de eer, waarbij links en rechts de bulls voorsorteren op een snelle ronde noordwaarts. Zo ook op de dagkaart van de DAX. Bodemstampers in actie als prelude voor een nieuwe bullenrace.

Steunvorming in de maak
Op de dagchart is duidelijk zichtbaar dat er telkens wordt opgeveerd vanaf de 15000+ passage. Sinds juli 2021 is dit reeds zesmaal gebeurd, nu ziet het er naar uit dat de zevende opleving aanstaande is. Een mooi voorbeeld waaruit blijkt dat marktgedrag zich herhaalt. Het is prematuur, maar zolang de index boven de begeleidende stippellijn noteert, is er zicht op bodemvorming. De eerstvolgende witte candle moet dit bevestigen, dan mogen de bulls opstomen naar de rode streep op 15.731 met daarna een rally naar de 16000+ zone. Onder 15.000 zullen de positieve verwachtingen sterk vervagen.

Coaching
De indicatoren onderschrijven nog geen koopposities, daarvoor is de huidige opleving veel te pril en te mager. Puur charttechnische bevindingen ondersteunen een anticiperende kooppositie. Met een stoploss op 15000 en een eerste koersdoel van 15730, is een Risk Reward Ratio van circa 4,85 valide. Er kan dan ook worden ingezet met een BNP Paribas Turbo Long positie met een hefboom van circa 5, deze heeft een ingebouwde stoploss van 12.310, ruim onder de scenario stop. Succes als u de DAX bullen een handje gaat helpen.

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.