Spanning en sensatie op de speelvelden, er gebeurt van alles en er staat nogal wat op de agenda. Moet je als actieve belegger dan een zijlijnpositie innemen of juist actief anticiperen en handelen? Aan u de keuze, waarbij mijn uitgangspunt is dat in de grafiek alle informatie wordt geabsorbeerd en dat de grafiek indiceert wat de massa van plan is en dat je dus best kunt handelen. Zo zie ik op de dagchart van de DAX prima voorbereidingen voor een rebound. Ik zal de grafiek voor u duiden.

Stabilisatie na berentikken
Op de dagkaart is goed zichtbaar dat de bulls hun wonden likken na de forse berentikken die zij vorige week hebben opgelopen. Er is immers stabilisatie gaande rond 11.660 als opmaat voor een rebound naar de Fibo grid op 12.105 of hoger. Er zijn drie technische ingrediënten die hiervoor verantwoordelijk zijn. Op de eerste plaats de OS upcross in de RSI, veelal een betrouwbare indicatie van bodemvorming en poging tot herstel. Op de tweede plaats het Morning Star candlestick omkeerpatroon dat in de maak is. De candle van afgelopen vrijdag heeft links en rechts naast zich een gap, waardoor de drie recente candles samen een bodempatroon vormen. Toch een lekker windje in de rug van de bulls. En op de derde plaats het groene staafje bij de Swingtrader indicator, die hiermee een nieuwe upswing indiceert.

Rebound kansen
Zoals het er nu naar uitziet willen de bulls de schade beperken en een opmars starten richting de Fibo lijnen op 12.105 en hoger. Best wel veel ruimte voor een rebound, waarbij de onderkant van het speelveld op 11.459 natuurlijk wel intact moet blijven. De turbulentie kan hoog blijven, dus nog wat berentikken sluit ik niet uit. Maar de toon is gezet, eerst een opluchtingsrally, daarna zien we verder.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van DAX index

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.