DAX eindejaarsrally

Met nog twee maanden handel in 2019 worden nu logischerwijs vragen gesteld of er een eindejaarsrally komt op menig aandelenveld. Op het AEX speelveld zijn de vooruitzichten moeizaam positief, laat ik het zo maar even noemen, maar op het DAX speelveld hebben de bulls alle ruimte om stevig noordwaarts op te stomen.  Er zijn veel positieve elementen op de maandchart die wijzen in de richting van de bulls. Ik zal de verwachte eindejaarsrally aldaar voor u duiden.

Positieve trendmetingen
Op de eerste plaats gaan we met de bekende marktlensindicatoren trend en sentiment meten. Dan blijkt dat er zeer geruime tijd sprake is van een positieve trend. Vanaf 2012, toen de index rond 6000 punten stond, noteerden de candles boven de SMA lijn en dat is sindsdien niet gewijzigd. De maand december 2018 was een vergissing van de bulls, dat werd in januari 2019 al weer rechtgezet. Nu noteert de index op bijna 13.000. Je zal als langlopende trendbelegger toen positie hebben ingenomen, resultaat een ruime verdubbeling van je kapitaal.
Momenteel staan de indicatoren allemaal in een plusstand, dus de Up conditie is valide. Swingteller nog maar op +2 en de RSI keurig opverend vanaf de 50-lijn. Steun op de SMA lijn op 11.577, weerstand op 13.596. Alles wijst op hogere niveaus in de komende maanden.

Hoofd-Schouder patroon
Niet alleen objectieve metingen, ook charttechnische bevindingen sturen aan op hogere koersen. Zo is daar een breed Hoofd-Schouder continuatiepatroon in ontwikkeling. Ik zal u de details besparen, maar dit patroon herbergt een rally tot ruim 15.000 punten op termijn. Niet dit jaar, maar al zigzaggend in 2020 is dit een haalbaar koersdoel. Dit past uitstekend in het proces van hogere toppen en hogere bodems, hetgeen charttechnisch kenmerkend is voor een positieve trendfase.

Coaching
Voor trendvolgende beleggers ziet het landschap er aantrekkelijk uit. Met alle technische bevindingen in de plus is het aannemelijk te veronderstellen dat er richting de jaarultimo hogere koersen verschijnen. Koopposities mogen dan ook worden aangehouden en elke eventuele dip tot uiterlijk 12.500 mag worden aangewend om posities te vergroten. Bij haperingen tegen de rode streep op 13.596 mogelijk wat winsten afromen uit hoofde van Money Management overwegingen. Maar zover is het nog niet. Voor nu genieten van de prachtige bullenparade.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van de DAX? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden we u op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van de DAX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.