‘Dashboard Beleggen’ met Aalberts

Het kan rap gaan met de koersontwikkeling van een aandeel, dat zien we iedere week weer. Ook voor Aalberts zijn er regelmatig flinke koersswings zichtbaar. Na een correctie lijken beleggers nu weer terug te keren in het aandeel, getuige de witte candle op de weekgrafiek die in de maak is. Ondersteund door de Dashboard statistieken wellicht een mooie koopkans die ik nader zal toelichten.

Krap 3 euro
Ruim 10 jaar geleden noteerde Aalberts nog op een schamele 2,82 euro. Sindsdien ging een sterke uptrend van start en op dit moment schommelt de koers rond 34,50. Het aandeel laat doorgaans mooie koersswings zien waar de actieve belegger prima op kan inspelen. Als we de statistieken van ons Dashboard systeem bekijken, dan valt (zonder in details te treden) op dat het aandeel een goede hitratio en profitfactor laat zien. Dat is dan overigens bij puur systematisch handelen, zonder enige visuele toevoegingen of interruptie van de belegger. Voor de belegger betekent dat in ieder geval dat de kans groot is dat er een positief resultaat behaald kan worden met een positie in het aandeel. Tenminste, als hij/zij in staat is de regels van het Dashboard te volgen.

Anticiperen
Hoe staan we er nu voor? Recent is na het doorbreken van de dalende SMA een hogere top gevormd op 37,14. Op het Dashboard staat een correctiefase. Deze lijkt te worden afgerond in de Fibonacci zone waarbij er een witte candle in de maak is en sentiment meter RSI bodemt boven de middenlijn. Anticiperende offensieve koopjesjagers kunnen zich derhalve reeds positioneren  voor een rit richting 37+ en wellicht 40. Ik zie daarbij nog wel een tussenliggende horde rond 35+. Indien die niet doorbroken wordt, dan ligt een meer zijwaartse fase op de loer tussen 29 en 35. De komende weken moet dan ook blijken of de bulls doorpakken maar al met al ligt er een prima koopkans voor Aalberts.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.