Wanneer een bodem voor Post NL?

De daling in de postbezorging schijnt volgens verschillende fundamentele collega’s ruimschoots gecompenseerd te worden door een veel hogere stijging in de pakketmarkt. Iets dat ook in uw straatbeeld ongetwijfeld zichtbaar zal zijn in de pakketbusjes die dagelijks af en aan rijden. Nu kan iets fundamenteel prima zijn, maar ‘de markt’ zal toch in de koersvorming moeten laten zien of zij het er mee eens is. Op dit moment toont het koersbeeld dat beleggers nog geen vertrouwen hebben in het aandeel voor de lange termijn. Al sinds 2017 is de trend immers dalend. Of schijnt er al licht aan het einde van de tunnel en is een bodem in de maak?

 Zwart/Wit
Vanaf de topzone rond 4,00 werd een patroon van lagere toppen en lagere bodems ingezet. Vorige maand werd getopt rond 2,40+ waarna een sterke afdaling volgde. Thans noteert de koers ruim onder de laatste steun die rond 1,80 in het veld lag. Met de huidige stand op 1,56 komt de onderkant van het dalende trendkanaal binnen bereik. Een zone die overigens niet zwart/wit is, daarbij gaat het meer om visuele ondersteuning die het ritme van dalende toppen en bodems markeert. Maar goed, liggen er al kansen, en komt de bodem al in zicht? Een vraag die ons zeer regelmatig wordt gesteld.

Oude steun
Hoe zijn de rangen en standen op het Dashboard? De koers staat onder een dalende daily en weekly SMA aan de onderkant van het trendkanaal, swingteller ver in de min, RSI rond 30 ter hoogte van dynamisch oversold gebied. De Down conditie is valide op het Dashboard dus zolang er nog geen signalen van bodemvorming zijn behoort een verdere afdaling tot de mogelijkheden. De steun op 1.20+ uit 2013 is daarbij een belangrijk maar oud referentiepunt. Vooralsnog kunnen shortposities worden aangehouden tot er bodemvorming ontstaat waarna offensieve reboundspelers in actie kunnen komen. Op de dagkaart moet dat tot uiting komen in meer witte candles rond de zone 1,55/1,60. Meer behoudende beleggers wachten op witte candles op de weekgrafiek.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.