Daimler rijp voor een rebound

Er gebeurt van alles binnen de sector Automotive en dat is terug te zien op de charts van de diverse Automotive aandelen die Europa rijk is. Het aandeel Daimler heeft recent bijvoorbeeld flink ingeleverd. De eerste tekenen van een herstelfase zijn thans zichtbaar. Is het al tijd om aankopen te overwegen?

 Relatieve sterkte

In een vergelijking op basis van de Relatieve Sterkte staat Daimler in de middenmoot ten opzichte van andere Automotive aandelen. Daimler is charttechnisch dus een aardige afspiegeling van de sector. Het aandeel had het vorig jaar moeilijk en verloor stevig waarbij het hoogste punt rond 77 lag en het laagste op 44,51. Dit jaar wist het aandeel aanvankelijk wat te herstellen. Recent werd getopt op 60,00 maar de afgelopen maand zakte de koers wederom terug en noteert nu net boven de oude steunzone rond 44,51.

Rebound

Is het tijd voor een herstel? Het lijkt er charttechnisch wel op. De indicatoren noteren in de min, maar na de rappe afdaling is er thans weer een witte candle in de maak. Een offensief steunscenario dient zich derhalve aan. Indien beleggers daadwerkelijk terugkeren ligt er ruimte voor een stijging tot circa 53. Voor nu dus bezien of er daadwerkelijk een witte candle verschijnt boven de steunzone. Onder 44,51 krijgt de downtrend een vervolg en is een reboundscenario van tafel.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.