We zijn elke dag druk doende met onze TA coaching publicaties en services. Gedurende de dag passeert zo heel wat de revue, we zijn er maar druk mee. Maar hoe ziet de agenda van een actieve belegger er uit? Wat doet die zoal op een dag, hoe ziet het huiswerk er uit? Lees het verhaal van Niek Grafiek maar. U begrijpt, Niek is een actieve technische analyse belegger.

Niek begint zijn dag al ruim voor opening van de beurs met het surfen over bekende websites om wat nieuws op te snuiven om daarna rap de intermarket charts te doorlopen van zijn coach. Hoe staat de beleggingswereld er globaal technisch bij en wat mogen we verwachten? Al rap verschijnt het AEX en DAX voorbeurs bericht dus is er een eerste indruk. Direct na de openingsbel checkt Niek zijn lopende posities. Moet er al wat uit of kan ik wachten? Natuurlijk checkt hij het Dashboard op zoek naar nieuwe kansen en bedreigingen. Vervolgens consulteert hij zijn charts of die van zijn coach en overlegt via een Tweet bericht of zijn visie juist is. Zo ja, dan wordt er direct gehandeld. Tussen neus en lippen door leest Niek de Tweets van zijn coach, want wie weet zit er iets voor hem bij.
Uiteraard leest hij de technische condities die verschijnen en doet hij per definitie mee met elke Turbo Tijd Setup die zijn coach presenteert. Om niets te missen checkt Niek regelmatig de Homepage van de website van de coach. Dan schiet de ochtend al aardig op. Tussen de bedrijven door voldoende lichaamsbeweging en koffie, zeker weten!

Als dan alle ‘verplichte werken’ zijn uitgevoerd is er tijd voor andere zaken. Zo bladert Niek regelmatig door de charts, op zoek naar charttechnische elementen die tot een leuke transactie kunnen leiden. Hij houdt zijn posities in de gaten en beoordeelt of non-activity danwel Money Management toegepast kan worden. Is er tijd over dan bestudeert Niek nog wat TA coaching materiaal en columns van zijn coach met als hoogtepunt elke donderdag het Lunch Webinar en elke vrijdag de Chart Navigator. De beursdag wordt afgesloten met een rondje langs de velden om inspiratie op te doen voor de volgende dag. Het sluitstuk is de dagelijkse AEX Coaching Video van zijn coach.

Ja beste mensen, Niek is een actieve belegger die vol passie, plezier en gedrevenheid zijn hobby uitoefent. Herkent u zich in Niek Grafiek?

TA Coaching Rubriek

Vast onderdeel in de Chart Navigator is de TA Coaching Rubriek, waarin wekelijks een item wordt toegelicht uit de technische analyse gereedschapskist. Dit kan een uiteenzetting zijn over een specifieke indicator, een koerspatroon of een ander charttechnisch element, maar ook Dashboard technische zaken. Bovendien wordt regelmatig aandacht besteed aan een onderwerp uit de Behavioral Finance. Dit alles als extra coaching voor de actieve belegger!