Correctie voor Ahold?

De US Dollar is ten opzichte van veel munten op dit moment de sterkste. Gisteren bereikte de GBP/USD al even het laagste punt ooit en ook de EUR/USD zit al lange tijd in een stevige downtrend. Natuurlijk heeft dat ook zijn invloed op aandelen. We lichten vandaag Ahold eruit waar een mogelijke verandering in de trend zichtbaar is.

Lange termijn uptrend
Er staat een prima uptrend op de maandgrafiek van Ahold. Hogere toppen en bodems kenmerken de chart vanaf 2003 waarbij er regelmatig flinke correcties zichtbaar zijn. In het eerste half jaar van 2022 is een driedubbele top geplaatst rond 31 waarna de koers teruggezakt is naar het hoogste punt uit 2020 rond 25 euro en er weer een flink herstel volgde dat niet verder kwam dan 29+. Inmiddels tekent zich een licht dalend trendkanaal af op de weekgrafiek met grote swings. Wellicht is er een ‘vlag’ in de maak, maar voor nu moeten we het doen met een aantal waarnemingen op de week- en maandgrafiek. Daarbij ligt er potentiële steun in de zone 22/24 op de maandkaart, tevens aan de onderkant van het dalingskanaal. Op dit moment is een neerwaartse beweging gaande, bevestigd door de swingteller op de weekgrafiek en er is een Bearish Engulfing candle in de maak op de maandkaart. Per saldo dus een onderliggend negatief sentiment.

Coaching
Tenzij de markt eerder duidelijke signalen van bodemvorming laat zien en het sentiment positiever wordt, lijkt een afdaling richting de onderkant van het dalingskanaal voor nu het meest gangbare scenario en zijn Turbo Short posities gerechtvaardigd voor de meer offensieve spelers. “Voor nu” impliceert dan ook om vooral continu te blijven monitoren. Er is immers sprake van een onrustige markt met gierende inflatie waar centrale banken zo maar stevig kunnen ingrijpen met als gevolg een hoge bewegelijkheid. Strak navigeren dus, dat is wellicht de overweging voor al uw posities.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.