Correctie fase voor Ahold Delhaize

Ahold prijkt bij ons op de ‘watchlist’. Nu een correctieve fase valide is, kijken we er naar uit om het aandeel weer te belonen met een kooppositie. Maar er liggen nogal wat referentiepunten op de weekgrafiek. We werpen een blik op trend en sentiment om te kijken waar de kansen liggen.

Uptrend
Al geruime tijd is een mooie uptrend zichtbaar met hogere toppen en bodems, waarbij er tevens sprake is van flinke correctieve fases van grofweg 15 tot 20%. Recent wist de koers vanaf de bodemzone op krap 19 te stijgen tot krap 24,50 waar enkele weken geleden een top is geplaatst. Reeds drie weken op rij worden er nu zwarte candles neergezet en is op het Dashboard de correctiefase valide. De grote vraag is wanneer beleggers terugkeren en er wellicht weer aankopen gedaan kunnen worden.

Ingeprijsd
Op de weekgrafiek liggen er een aantal niveaus waar beleggers mogelijk terugkeren. De huidige zone rond 23 biedt steun in de vorm van de voorliggende toppen, maar bij een neerwaartse doorbraak zien we de Fibonacci niveaus, SMA zone en het oude steun/weerstandniveau rond 21 op de weekgrafiek. Deze laatste ligt in lijn met de correcties van krap van 15%. Voldoende referentiepunten dus op de weekkaart. De Dashboard indicatoren noteren op dit moment nog in de min. De swingteller op -1 en spanningsmeter RSI daalt af richting de 50 zone. Een blik op de daggrafiek, kan een prima aanvulling zijn om het instapmoment nog nauwkeuriger te bepalen. Ook daar is nog geen bodemvorming zichtbaar, maar hinten de indicatoren wel op het einde van een correctie.

Coaching
Alles bij elkaar kunnen we concluderen dat de Correctiefase valide is op het Dashboard. Zolang er geen signalen van bodemvorming zichtbaar zijn rond bovenstaande niveaus, lijkt het te vroeg voor een Turbo Long positie. Voor nu de correctie dus uitzitten en wachten op meer signalen van bodemvorming.

 

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming ? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Arcelor

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.