Die andere AMG

“Mag ik van u #AMG?” staat er als verzoek op Twitter. Een enkeling, zoals ik, zal bij ‘AMG’ wellicht denken aan het beestachtige automobiel en de symfonische ploffen die uit het uitlaatsysteem komen terwijl hij in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u  katapulteert. Een verfijnende en uitstervende auditieve beleving. Uiteraard gaat het hier echter om die andere AMG, Advanced Metallurgical Group, waar overigens wel een link met de auto industrie ligt. Ik ga niet in op fundamentele zaken, want dat is niet onze ‘cup of tea’, laten wij maar gewoon kijken hoe de chart er uitziet. Die blijkt boekdelen te spreken.

Doji
In 2018 werd getopt op 52+ waarna een afdaling volgde. Een patroon van lagere toppen en lagere bodems bracht de koers naar 17,59, tevens het laagste punt van 2019. Een downtrend uit het boekje. De afgelopen maanden volgde een opleving tot krap 26 net onder de dalende weekly SMA lijn, die daarmee keurig de trend begeleidt. Inmiddels zijn er al weer vier weken op rij zwarte candles neergezet, staat de swingteller op -4 en is er deze week een Doji in de maak. Dat alles net boven de prijszone rond 20 waar tevens het laagste punt van oktober ligt. Wat zijn de mogelijkheden voor beleggers in de huidige regionen?

Rebound
Voor beleggers die de weekgrafiek als uitgangspunt nemen, geldt dat zij shortposities kunnen aanhouden tot de swingteller positief draait. Een trailingstop met een beetje ruimte boven het weekly high biedt een alternatieve exit. Voor offensieve spelers die de daggrafiek gebruiken geldt dat er op dit moment een bodem in de maak lijkt en de swingteller draait naar +1. Het oogt echter wel wat fragiel en de candles kleuren nog niet overtuigend wit. Bij meer stierenactiviteit is een rebound richting 23 mogelijk.

Coaching
Alles bij elkaar kunnen we concluderen dat de Downconditie valide is op het weekly Dashboard. Op de dagkaart zijn er echter de eerste signalen van bodemvorming waarbij een opleving binnen de lange termijn dalende trend mogelijk is. Al met al een proces om kritisch te blijven volgen, waarbij overall de beren het voordeel van de twijfel krijgen, en de koersniveaus rond 20+ en 17.60 extra referentiepunten aanreiken.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming ? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Arcelor

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.