Flinke koersswings kenmerken de chart van Alibaba. Ruim een jaar is er al sprake van een klassieke downtrend met lagere toppen en lagere bodems. Daardoor kleurt ook de DBS indicator diep blauw. Toch is er inmiddels een lichtpuntje. Want met een praktische halvering van de koers is het aandeel ook in een zone beland waar bodemvorming kan ontstaan. Het eerste startschot is inmiddels gegeven. Is het tijd voor Chinees vuurwerk en kan Alibaba weer als een raket omhoog?

Flinke koersswings
De historie van Alibaba gaat op de chart terug tot september 2014. Op de maandgrafiek is dus nog niet zoveel historie beschikbaar en dat uit zich tevens in de indicatoren. Desalniettemin zijn de koersswings goed te zien. Vanaf de bodem eind 2018 op krap 130 wist het aandeel in een opwaarts patroon te klimmen naar 319.32 waar de opmars strandde. Dat was niet eens een covid-dip, nee die dip was nauwelijks te zien op de maandkaart. Sinds de top in oktober 2020 ging het rap bergafwaarts met de koers,. Inmiddels is de koers aanbeland iets boven de steunzone van eind 2018. De bodem noteerde recent op 138,43 en inmiddels wordt er een poging gedaan een hogere bodem te plaatsen rond 150. Liggen hier klassieke instapkansen?

Coaching
De trend is nog dalend, dat mag duidelijk zijn. Het patroon van lagere toppen en bodems is op de weekgrafiek nog in stand, de DBS indicator kleurt voornamelijk blauw. Er kan echter een Hoofd-Schouder bodempatroon gevormd worden, waarbij de hogere bodem op 150 boven 182+ bevestigd wordt. De neerwaartse structuur wordt dan immers afgebroken. In dat geval kan het vizier weer op 200 en wellicht zelfs 300 en zijn Turbo Long posities te overwegen. Zeer offensieve spelers zien mogelijk nu al kansen voor een rit richting 182, zolang de weekcandles maar wit kleuren. Dit scenario gaat van tafel onder 138, dan krijgt de afdaling logischerwijs een vervolg. Al met al een spannende fase voor Alibaba.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.