Belegger op de proef gesteld met AMAZON

Amazon, bol.com, coolblue of ‘Ali’, voor menig lezer wellicht een standaard bladwijzer in hun browser. Persoonlijk ging ik nog graag naar de winkel maar helaas is daar de voorraad vaak uiterst belabberd. Zo had de multi mediawinkel vorig jaar nog slechts twee demo printers op voorraad en was ook de gewenste Mac mini niet voorhanden. “Bestel maar op internet” was de quote, waarmee de lokale retail zichzelf mijns inziens de nek omdraait. Hoe dan ook, partijen als Amazon varen er wel bij, kijk die koers eens jaar na jaar door het dak gaan. Een blik op de week- en maandgrafiek.

Flinke koersswings
Begin 2010 noteerde Amazon rond 130. Dat is inmiddels niets meer dan een stipje op de kaart, want bijna 12 jaar later staat het aandeel op 3.570+. Het wordt tijd voor een stocksplit zou je denken. Als we de historie bekijken dan zien we een mooie uptrend met daarbinnen ook wel stevige correcties. Wat opvalt is dat de koers lange tijd in een brede bandbreedte kan bewegen met daarbinnen een onstuimig koersverloop dat ook voor range spelers moeilijk is te bespelen. Dat vraagt dus veel geduld voor trendbeleggers. Ergens instappen rond de steunzone, een stop instellen en dan het scherm uit, dat zal beleggers op de proef stellen. Er is tevens zichtbaar dat Amazon grote stappen kan maken in slechts enkele maanden tijd. Zo ging het vorig jaar in 5 maanden tijd van krap 2.000 naar 3.500+. De afgelopen anderhalf jaar is er echter weer sprake van brede zijwaartse fases. Eerst tussen grofweg 2.900 en 3.500 en de laatste maanden tussen 3.175 en 3.800 waarbij recent de topzone weer werd getest.

Coaching
Hoe nu verder? Zoals gezegd is er sprake van een brede tradingrange. Daarbinnen kunt u overwegen om aankopen te doen rond de steunzone en te verkopen rond de topzone. Lange termijn spelers kunnen overwegen om alleen een trailingstop te gebruiken onder de laatste bodemzone. Zet die wel ruim genoeg anders is de kans groot om net uitgestopt te worden in een spike, zoals goed zichtbaar is op de weekgrafiek. Al met al een mooie trend in Amazon, maar wel één die u regelmatig op de proef zal stellen. Geduld is dus een schone zaak.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.