Chaotisch Intel Corporation.

Intel geldt al vele jaren als grote speler op haar vakgebied met concurrentie van onder andere AMD en inmiddels ook van Apple met de eigen M1 processor. Stabiel zou je zeggen, maar een blik in koersenland laat een ander beeld zien. Daar is het vooral processor soep en chaos dat de klok slaat. We bekijken de week en maandgrafiek om te kijken of we wat richting kunnen duiden.

Korte ritten
Het beeld is onstuimig, al was er ook lange tijd sprake van een gedegen uptrend, dat is beter zichtbaar als we uitzoomen op de maandgrafiek. Sinds 2018 is er eigenlijk sprake van een brede trading range. Tussen 2018 en 2020 noteren we 40 aan de onderkant en 55 aan de bovenkant. In 2020 nam de koers het pad omhoog richting 65+, maar de covid crash bracht Intel weer terug naar 40+. Sindsdien is het stuivertje wisselen in de grote swings tussen grofweg 40+ en 65+. We hebben het dan wel over ruim 60% potentieel. Als we wat inzoomen op de weekgrafiek zien we echter chaotische koersbewegingen en dat maakt het lastig handelen. Typerend is wel dat de SMA op de maandkaart nog altijd stijgt als teken van een langdurige opmars gemeten over enkele jaren.

Coaching
De DBS indicator biedt wel uitkomst. Het is ook voor Intel geen holy grail. Maar er zijn op de weekkaart wel langere perioden zichtbaar dat hij groen kleurt. Intel is dus geschikter om korte ritjes te overwegen, tenzij u stalen zenuwen heeft en een ‘buy and hold’ wil toepassen waarbij er aan de onderkant van de range gekocht wordt en pas weer aan de bovenkant verkocht. Wacht wellicht dus op groen met een stip in de DBS op de weekkaart om vervolgens met een trailingstop de rit uit te zitten als u koopposities in Intel overweegt.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.