Tijd voor een bodem in Philips?

De afgelopen weken hebben we stevige afdalingen achter de rug op de beurzen. Bij een aantal aandelen is de afdaling echter al langer aan de gang. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Philips, waar vorig jaar april een daling van start ging. Inmiddels is de koers bijna gehalveerd en komt regelmatig de vraag of het niet eens tijd is voor een koersbodem? Een technische blik op de week- en maandgrafiek geeft het antwoord.

Verdubbelen en halveren
Een mooie lange termijn trend is zichtbaar voor Philips. Vanaf de meerjarige bodem op 8,90 wist Philips de afgelopen 10 jaar een prima klim te maken. Daarbij is er sprake van grote koersswings, goed zichtbaar op de maandgrafiek met als uitschieter de daling van krap 45 naar krap 26 begin 2020. Daarop volgde een rap herstel met uiteindelijk een top op 50+ nu bijna een jaar terug. Daarna kwam de klad erin, de koers zakte terug naar de SMA zone waar aanvankelijk een bodem werd geplaatst, maar helaas vond die onvoldoende medestanders voor een hervatting van de uptrend. De koers topte net onder de weekly SMA en inmiddels is het aandeel verder gezakt waarbij de oude meerjarige bodems tussen 25 en 27 in het zicht komen. Kan er daar wellicht een herstelfase van start gaan?

Coaching
Het lijkt te vroeg om te anticiperen op een koersbodem. Op de weekgrafiek is de trend nog dalend waarbij wel een positieve divergentie in de maak is, die u kunt zien als prelude voor mogelijke bodemvorming. Het patroon is echter nog dalend. Zodra een duidelijke herstelfase van start gaat op de dag- of weekgrafiek is het vroeg genoeg om Philips mogelijk weer op de kooplijst te zetten. Het Dashboard kan u daar uitstekend bij helpen. Het blijft dus een kwestie van geduldig afwachten. “Wacht op wit’ is daarbij ons coaching motto.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.