Wat kunnen beleggers toch merkwaardig reageren op goeie cijfers, zo blijkt maar weer bij Ahold. Toch nog ergens verborgen negativiteit? Toch nog een duveltje uit een doosje? Hoe het ook zij, de Ahold bullen hebben het moeilijk, er wordt een dappere overlevingsstrijd gevoerd, zo blijkt uit de weekchart. Een nadere duiding is op zijn plaats.

Correctie in uptrend
Al geruime tijd staan de weekcandles boven een fier opkrullende SMA lijn, dus de ondertoon is positief. Maar binnen een positieve trendfase komen geregeld significante correcties voor, zoals dat thans het geval is. Vanaf 31+ werd een daling ingezet, keurig begeleid door de swingteller en de DBS indicator, waarbij thans de groene steunstreep op afgerond 27,50 onder druk wordt gezet. De RSI nadert rap de dynamische OS-lijn, dus bodemvorming lijkt aanstaande.

Overlevingsstrijd
Als het de bulls lukt om op de steunstreep een witte candle te plaatsen, dan zal de berendruk weg ebben. Zo niet, dan is er een laatste reddingspoging bij de SMA lijn op 26+. Er is dus nog een beetje lucht voor de bungelende bulls, ze zijn nog niet verslagen. Charttechnisch schuilt er nog het gevaar van een mogelijk Hoofd-Schouder toppatroon, dus het zal niet makkelijk worden voor de bulls om de strijd te winnen.

Coaching
Vinger aan de pols voor trendvolgende beleggers. Bij een aanstaande witte candle zijn er anticiperende additionele koopkansen, want dan groeit de kans op een opleving naar de 31+ zone. Bij koersvorming onder 27,50 en vooral bij koersvorming onder 26+ mag uit hoofde van Money Management sterk overwogen worden om koopposities af te romen en/of portefeuilles te beschermen. Strakke navigatie is dus geboden.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van besproken titel

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.