Bullish Engulfing voor ASML

Over het koersverloop van ASML krijgen we iedere week veel vragen. Het aandeel laat dan ook regelmatig volatiele sprongen zien met mooie ritjes. Veelal duren de swings niet langer dan enkele weken wat het nog wel eens lastig maakt om lang ‘te blijven zitten’, tenzij u een ruim exit management kiest. Voor nu zoom ik in op de weekgrafiek waar een prima uptrend gaande is.

Hoge volatiliteit
Op de weekkaart laat het aandeel een wat hogere volatiliteit zien maar al met al zijn er duidelijke patronen met toppen en bodems zichtbaar. Daarbij is de daily SMA tevens een prima weerspiegeling van de verschillende Dashboard condities. Rond de jaarwisseling noteerde het aandeel op krap 130 euro. Daarna ging het rap opwaarts en recent werd getopt op 211,50. Een correctie richting de topzone van 2018 volgde rond 185 waar twee weken terug een spikebodem is neergezet. Op dit moment is een Bullish engulfing candle patroon in de maak, een teken dat meer beleggers terugkeren.

Trendkanaal
Charttechnisch krijgt de uptrend dus een vervolg en dat betekent dat trendbeleggers bestaande koopposities kunnen aanhouden. Rond de top op 211,50 is wellicht wat weerstand te verwachten. Bij verkoopdruk kunt u derhalve wat winsten veiligstellen. Hoe zit het verder met de kansen? In de statistieken van ons Dashboard systeem scoort ASML prima cijfers, niet extreem, maar wel binnen de top 25 voor de UP conditie op de weekgrafiek. Bij systematisch handelen is er dus een prima winstkans. Al met al dus een positief beeld voor ASML. De indicatoren staan in de plus en een voortzetting van de uptrend binnen het stijgende trendkanaal ligt voor de hand. Onder circa 185 is het positieve scenario echter van tafel en ligt een correctie op de loer. Uiteraard kunt u die ook meespelen met een Turbo Short. De systematische hitratio van die ritjes zal ik in de toekomst met u delen. Voor nu eerst de uptrend rustig uitzitten.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.