Brunel is geschikte reboundkandidaat

“Go away in May and remember to come back in September” Het lijkt van toepassing op Brunel. Slechts enkele maanden terug noteerde Brunel op krap 15 euro, en thans lijkt er sprake van bodemvorming rond de steunzone 10. Een flinke aderlating voor de koers van het aandeel. We bekijken de chart en beoordelen de koopkandidaat.

Trading Range
De afgelopen jaren beweegt het aandeel Brunel in grote koersswings met flinke ritten van circa 5 euro. Van een afstand bekeken een koersverloop in een grote trading range. Sentimentmeter RSI geeft daarbij redelijk de top- en bodemzones aan in dynamisch oversold gebied, al is enige nuance op zijn plaats. Overigens is de overeenkomst met het koersverloop van branchegenoot Randstad treffend (lijngrafiek). Ik kan u dan ook aanmoedigen eens meerdere sectorgenoten in een chart te zetten. Op een ander moment kom ik daar mogelijk op terug. Voor nu eerst de kansen in Brunel verder bekijken.

Strakke exit
Wat voor kandidaat is Brunel? Witte candles boven de steunzone 10, swingteller in de plus, koers onder de SMA en spanningsmeter RSI krult opwaarts rond de 30 zone. De support conditie is valide, dus Brunel lijkt geschikt voor een rebound. Als ik de Dashboard statistieken erop nakijk, doen de Long trades het veel beter dan de Short trades en hangen de Rebound trades er tussenin. Voor reboundposities zal een strak exitmanagement de winstkansen verbeteren. Offensieve beleggers kunnen dus Turbo Long posities overwegen met een strak exit management. Het koersdoel ligt daarbij rond 12+, rond de SMA en de Fibonacci zone. Bij een negatieve swingteller is een exit te overwegen en onder de steunzone krijgt de downtrend een vervolg. Voor nu eerst maar kijken of de bulls Brunel daadwerkelijk op waarde weten te schatten.

 

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.