BRENTOIL in de lift.

Er gebeurt van alles om ons heen in de wereld wat van invloed kan zijn op allerlei beleggingsobjecten. We zien niet alleen forse uitslagen bij de aandelen, maar ook bij valuta en grondstoffen. Een van de smaakmakers op het Damrak is BrentOil die een stevige opmars heeft laten zien. Nu eerst afkoelen, dan weer omhoog, zo indiceert de weekchart. Ik zal het plaatje en het scenario voor u schetsen.

Mooie upswing
In oktober vorig jaar lukte het de bulls om na een kwakkelperiode de toen nog dalende SMA lijn opwaarts te kruisen. Na enkele witte candles ging ook de swingteller om en toonde sindsdien zijn blauwe teller. Deze week hapert de upswing enigszins bij de rode streep rond 69,00, terwijl de RSI als spanningsmeter de dynamische OB lijn passeert. Even een halt op de bullenparade, pauze voor de Brent Bulls, even genieten van de recente prestatie.

Even afkoelen
De kleur van de huidige weekcandle, alsook de stand van de spanningsmeter, doen vermoeden dat de markt rijp is voor een correctie. Een extra aanloop richting zo mogelijk 65 tot 60, gelijk aan de onderkant van het stijgingskanaal, met de intentie een hogere bodem te plaatsen. Dit zal de trendmatigheid ten goede komen en daarmee de bulls verder in het zadel helpen.

Coaching
Goed, eerst dippen, dan stijgen, zo luidt het meest waarschijnlijke scenario. Voor trendbeleggers impliceert dit dat zij kunnen overwegen om (deels) hun koopposities te verzilveren om vervolgens op lagere niveaus weer aankopen te doen. “Kopen op zwakte”, of in dit geval “Buy the dip” is de aangewezen strategie.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit item? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Brent Oil

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.