Flinke beweging binnen dalende trend ABN

Binnen de sector Banks zijn er eigenlijk maar een paar uitblinkers. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de Franse banken, die doen het charttechnisch een stuk beter. ING komt nog enigszins mee, maar ABN beweegt al lange tijd in een volatiele downtrend. Toch biedt die volatiliteit regelmatig kansen voor Turbo Long en Turbo Short spelers.

 Route
Al geruime tijd is een dalende trend zichtbaar. Vanaf halverwege 2018 is een gematigd patroon van lagere toppen en lagere bodems ingezet met koersswings van circa 2 tot 3 euro. Binnen de trend worden ook zijwaartse fases gevormd. Het laatste half jaar is er sprake van een brede zone tussen grofweg 15 en krap 18. Voor korte termijn spelers is daar voldoende te halen aan zowel de Turbo Long als Short kant rond steun- en weerstand zones. De lange termijn belegger met Turbo short posities kan geduldig de trend uitzitten. Hoe lang die nog valide blijft is uiteraard niet te zeggen. De route is echter duidelijk. Bij een doorbraak onder 14,91 ligt het laagste punt uit 2016 nog als referentie op de weekkaart op 11,41. Met de indicatoren in de min, is het vizier voor nu dus gericht op de steun op 14,91. Wellicht dat in die zone nog een rebound poging wordt ondernomen door terugkerende beleggers. Om het tij te keren is er echter veel meer nodig. Het beeld wordt pas een stuk positiever als de SMA en weerstandzone rond 17,50/18 opwaarts worden doorbroken.

 Coaching
Op het Dashboard is de Downconditie valide. De dalende trend heeft ruimte tot de steun op 14,91 en daaronder ligt het laagste punt uit 2016 op 11,41 als referentie. Een uptrend gaat pas boven grofweg 18 van start, mits vergezeld van hogere toppen en hogere bodems. Korte termijn spelers kunnen binnen de huidige range zowel aan de Long als Short kant opereren. Voor nu kunnen Dashboard beleggers overwegen om de afdaling te blijven volgen richting de steun op 14,91.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit item? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

 

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit item? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Brent Oil

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.