Brede trading range met flinke swings voor Unilever

Unilever is voor veel lange termijn beleggers een vaste waarde in de portefeuille. Toch is het beeld de laatste jaren flink veranderd waarbij het raadzaam kan zijn om met de markt mee te bewegen en dat vraagt aanpassingsvermogen. Op de maandgrafiek van Unilever zijn grote swings en spikes zichtbaar en dat maakt het soms lastig om daarop te handelen. Liggen er dan nog wel kansen?

Chaotische bewegingen
Op de maandgrafiek zien we de laatste jaren een brede trading range tussen grofweg 40 en 50. Binnen dat speelveld werden lagere toppen gevormd, maar dat patroon is inmiddels doorbroken. Het totaalbeeld is daarbij nogal chaotisch met veel swings, spikes en overlappende candles. Als het beeld chaotisch is, dan kunt u er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om langs de zijlijn rustig af te wachten, totdat het beeld wel helder wordt.

Een andere mogelijkheid is om wat in te zoomen naar een lager tijdvenster, bijvoorbeeld de dag- of de weekgrafiek. Op de weekgrafiek is goed te zien dat er binnen het brede speelveld een patroon is van hogere toppen en hogere bodems. Vanaf de top op 49+ is nu een correctiefase valide die op het Dashboard wordt bevestigd.

Coaching
Na de correctie zijn er wellicht weer additionele koopposities mogelijk. De zone rond 46 lijkt daarbij een prima gebied voor een bodem. Daar moeten dan wel witte candles verschijnen. Onder 46 ligt immers een diepere correctie op de loer. Voor nu de correctie dus volgen en even aankijken wat de markt van plan is. Bij bodemvorming rond 46 liggen er dan mogelijk Turbo Long kansen.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.