BP opereert op volatiel veld

Ten tijde van Deepwater Horizon, in 2010, plonsde het aandeel BP naar 212 Pond. Die koersen zagen we ook in de corona dip, maar inmiddels staat het aandeel net onder de 400. Is er nog wat te halen uit de koersstijging, al dan niet om uw volle tank BP Ultimate te hedgen? Een blik op de week- en maandgrafiek.

Toppen en bodems
Een keurig patroon van hogere toppen en hogere bodems is zichtbaar in BP boven een stijgende weekly SMA. Als trendfilter doet die keurig zijn werk in assets die voldoende trendmatigheid laten zien. Dat is zeker het geval bij BP. De dubbele top noteert immers rond 487 en dateert van 2018 en 2019. Daarna een flinke swing neerwaarts die uiteindelijk resulteerde in een bodem onder 200 eind 2020. Sindsdien ging er weer een opmars van start en inmiddels is de zone rond 400 weer bereikt. Daar is nu een correctie zichtbaar die lijkt te stranden rond de voorliggende top rond 350. Voor aanhangers van ‘steun en weerstand’ een mooi punt om aankopen te overwegen. Op de weekkaart is al een witte candle in de maak, echter alle indicatoren staan logischerwijs nog in de min.

Coaching
Het beeld past wel binnen een combi setup. Op de maandgrafiek is immers een opmars zichtbaar met een positieve swingteller. De afronding van een correctie op een korter timeframe is dan vaak een startschot voor een hervatting van de uptrend. Als de candle wit blijft, ligt er ruimte voor een opmars richting 400+. Dat lijkt charttechnisch overigens wel een zware zone, dus een strak exit management is te overwegen. Voor nu echter eerst maar kijken of de uptrend daadwerkelijk een vervolg krijgt, bij zwarte candles ligt immers een afdaling naar 300 op de loer en verliest het opwaartse koerspatroon aan kracht.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.