Wat hebben Royal Dutch Shell en Unilever met elkaar te maken? Wellicht is er ergens op grondstof niveau een oliebasis te vinden in één van de producten van Unilever en beiden behoren natuurlijk tot de oude economie. Daarnaast bevinden ze zich allebei enigszins in een transitiefase in hun productrange al is dat bij Unilever enigszins beperkt. Voorts hebben beide titels last van wat berendruk. Ik zal de weekgrafiek van RDS en Unilever aan een nadere analyse onderwerpen.

Rustige Shell correctie
Op de weekkaart zien we een actuele correctie beweging, getuige de rode swingteller boven een nipt opkrullende gemiddelde lijn. Vanaf de recente top op 18,68 zijn de beren dus even actief, maar niet voor lang meer. De ideale plek om te bodemen is uiteraard in de buurt van de SMA lijn en daar stuurt de RSI als spanningsmeter op aan door op te veren vanaf de 50-lijn. Bodemstampers dus in aantocht met deze week reeds een kleine witte candle in de maak. Even doorbijten bullen, dan kan de trend worden vervolgd met een nieuwe aanval richting de rode streep. Onder 14,35 daarentegen zal het beeld aanzienlijk verpieteren.

Kleefcandles bij Unilever
Bij deze kanjer in de AEX index overheerst er geenszins een positieve stemming. In de afgelopen weken is het hangen en wurgen bij de SMA lijn die op 47,70 in het veld ligt. De spelers weten even geen richting te kiezen, het oogt allemaal niet spannend. Wellicht nog een extra aanloopje tot uiterlijk 46+ om daar dan te bodemen? Of komen de bulls eerder terug om de SMA onder druk te zetten? Hoe het ook zij, het is wachten op een witte candle om koopposities te overwegen. Wacht ook hier dus maar op de bodemstampers.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van deze fondsen? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van deze fondsen

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.