Unibail heeft een grafiek ‘uit in het boekje’. Mooie patronen sieren immers de weekgrafiek, al zal voor sommigen de downtrend, die sinds 2017 heerst, een doorn in het oog zijn. Voor Turbo beleggers liggen er ook binnen die downtrend echter wel wat kansen, zowel long als short uiteraard. We bekijken de mogelijkheden nu de koers rond niveaus uit 2008 noteert.

Rebound of kansloos
De koers van Unibail beweegt rond niveaus die in 2008 ook zichtbaar waren, zo rond 40+. Al een paar jaar is een stevige downtrend zichtbaar, bodemvissen lijkt dan ook geen goed plan doorgaans. In Unibail is er op dit moment echter sprake van een brede trading range binnen de dalende trend tussen circa 40 en 70. Vorige week keerden de bulls kortstondig terug, maar moesten later in de week weer terrein prijsgeven en inmiddels balanceert de koers boven de steun. In de RSI is sprake van positieve divergentie, maar verder staat alles in de min. Een neerwaartse doorbraak van de steun zou mij dan ook niet verbazen, maar voorspellen is doorgaans zinloos.

Dashboard Coaching
Op dit moment is de Down conditie dus valide op het Dashboard. De bullish candle van vorige week faalde, en er is nu sprake van een uiterst dunne balans boven de steun. Wellicht volgt een ‘beartrap’, met een korte dip en terugkeer boven de steun. Offensieve Longspelers kunnen derhalve overwegen te ‘Wachten op wit’ alvorens offensieve reboundposities in te nemen, maar de anticiperende belegger die reeds koopposities heeft uitstaan doet er wellicht goed aan de ontwikkeling rond de steun argwanend te volgen om desgewenst tijdig het verlies te kunnen beperken. Voor de Turbo shortbelegger die het Dashboard heeft gevolgd geldt dat shortposities kunnen worden aangehouden tot er overtuigende bodemsignalen zichtbaar worden. Voor nu dus kritisch de strijd rond de steun volgen.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van ASML

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.