Galapagos kan inmiddels onder vele beleggers toch wel beschouwd worden als een lievelingetje. Zeker gezien het aantal vragen dat wij dagelijks over het aandeel te verwerken krijgen. Vorige week maakte het aandeel weer een klapper, voor de meeste beleggers helaas de verkeerde kant op. Er lijkt nu wat balans te ontstaan rond de oude bodems rond 80. Wat is er nodig voor bodemvorming?
Afdaling
Ook Galapagos bereikte begin 2020 een hoogtepunt en wel op 250+. Virusvrees bracht het aandeel terug naar de voorliggende bodem op 130 waar een herstel van start ging tot er getopt werd op 216+. Daarna kwam de klad er in. In een patroon van lagere toppen en lagere bodems ging het richting 100. Daar leek lange tijd de balans gevonden, en er was hoop op hogere niveaus, maar het aandeel wist de oude steun op 130 niet opwaarts te passeren. Vorige week ontstond opnieuw verkoopdruk en thans balanceert de koers rond de oude steunzone op 78+. Op het Dashboard is de Downconditie valide, de afstand tot de SMA is groot en er is wat stabilisatie zichtbaar. Dagelijks bereiken ons dan ook vragen of de bodem al is gezet.
Coaching
Van bodemvorming is nog geen sprake, vooruit, wellicht een beetje, maar het mag duidelijk zijn dat de trend neerwaarts is gericht op de weekgrafiek. Tot er op kleine timeframes, bijvoorbeeld op de dagkaart hogere bodems worden gevormd, en er op de weekgrafiek op slotbasis een mooie witte candle staat, lijkt het voor een herstelbeweging in ieder geval te vroeg. Bovendien ligt er een flinke horde op 100, dus er zou slechts sprake zijn van een ‘kort ritje’ in plaats van potentieel voor de gewenste topniveaus van 200+. Daar is toch echt veel meer voor nodig. Kortom, een pas op de plaats voor de Lange Termijn belegger in Galapagos, bij significante bodemvorming, waarschuwt het Dashboard tijdig. De korte termijnspeler kan uitkijken naar korte herstelritjes met een uiterst strak exit management.
TA coaching op schrift....
Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.
Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.