De AEX in een mooi gevecht met de 700 passage, Suez kanaal weer open, olieprijs weer stabiel, een korte handelsweek, kortom, er gebeurt weer van alles in de laatste week van maart. Zo ook op de dagkaart van RDShell, waar bodemstampers actief zijn om de koers los te trekken van de oplopende sleepkabel. Een koopkans voor beleggers.

Positieve trend
Al geruime tijd is er sprake van een positieve trend, getuige de serie hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Soms duiken de bulls even onder de lijn, maar veelal zien we toch dat ze langs de sleepkabel scheren als opmaat voor een nieuwe rally. Dat is thans wederom het geval. De bulls maken zich op voor een rally naar de rode streep op 18,70.

Koopkans
Eind vorige week werd er keurig gebodemd op de SMA lijn rond 16,50, tevens een 50% Fibo retracement niveau, terwijl de swingteller op -9 stond. Drie elementen als setup voor een nieuwe koopkans. Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te plaatsen in combinatie met een +1 stand op de swingteller als bevestiging van bodemvorming en de start van de genoemde rally. Een uitdagende trigger derhalve voor korte termijn trendvolgende beleggers die zich ook realiseren dat bij koersvorming onder de groene streep op 16,45 de positieve vooruitzichten aanzienlijk vervagen.

Coaching
Goed, een koopkans voor koopjesjagers die een stoploss noteren onder 16,45 en een profitstop op krap 19,00. Als actieve Turbo belegger kun je profiteren van de verwachte opleving met een BNP Turbo Long met een stoploss op 15,50, deze Turbo heeft een hefboom van 6,38. De stoploss van de Turbo ligt net onder de chartstop van de setup, dus alles netjes opruimen als de bulls falen in hun poging de trend nieuw leven in te blazen.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo
Bekijk all BNP Paribas Turbo’s op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.