Bodem zoeken bij Shell

Royal Dutch Shell staat standaard in de top 10 van meest verhandelde aandelen, waarmee het aandeel een lieveling van het Turbo publiek is. De reden is ongetwijfeld terug te vinden in zaken als dividend en het inkoopprogramma, maar de charts laten nog wel eens een chaotisch beeld zien. Op de maandkaart is het beeld echter een stuk overzichtelijker. Laten we die eens nader bekijken op zoek naar kansen.

Correlatie
Op de maandgrafiek is een mooie opwaartse trend zichtbaar met hogere top- en bodemzones met daarbinnen een aantal correctieve fases en tevens enkele brede trading ranges. Op dit moment ligt het speelveld binnen een trading range tussen grofweg 24 en 28 boven de stijgende SMA lijn. Op de maandgrafiek is de chart nog redelijk overzichtelijk op gebied van trendmatigheid, maar het daily en weekly beeld zijn wat chaotischer. Actieve termijnbeleggers kunnen daar vooral korte ritjes maken. Terug naar de maandgrafiek, de koers noteert midden op het speelveld en de correctiefase is valide op het Dashboard. Rond 24 ligt een steunzone en daaronder mag op circa 22 steun worden verwacht ter hoogte van voorliggende toppen.

Coaching
Vanuit het charttechnische beeld kan de conclusie getrokken worden, dat voor longspelers op dit moment een positie aan de zijlijn is gerechtvaardigd. Daarbij kan uitgekeken worden naar signalen van bodemvorming in de steunzone rond 24+, daaronder rond 23+ en daaronder rond 22. Een kleiner timeframe om de trade te timen is daarbij van toegevoegde waarde. Dagelijks kunt u in onze Dashboard publicatie de actuele Dashboard condities volgen en zien of de tijd al rijp is voor een Turbo Long positie.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit item? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Brent Oil

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.