Bodem in zicht voor Amazon?

Voor wie een beetje uitzoomt op de maandgrafiek is een stevige uptrend zichtbaar met daarin een flinke afdaling. Dat lokt doorgaans koopjesjagers en bodemvissers, maar is het al tijd om nieuwe Turbo Long posities te overwegen of is een Turbo Short nog de te prefereren kant?

Afdaling
Vanaf de recente top op 3.773+, een zone die tweemaal werd bereikt, kwam de klad erin voor Amazon. Een lagere top werd geplaatst op 3.416+ en inmiddels noteert de koers rond 2.175, een koersval van ruim 42%. Charttechnisch is er echter wel een aantal interessante dingen te vermelden. Ten eerste is er sprake van een extreme afdaling, gemeten door de MRI candles die oranje kleuren op de weekgrafiek met logischerwijs de RSI in oversold gebied, wat overigens lang kan aanhouden. Daarnaast wordt de zone rond 2.000 bereikt, waar een cluster ligt van voorliggende toppen uit 2018, 2019 en 2020. Een belangrijk referentiepunt, waarbij de kwetsbare opwaartse beweging van 2020 bijna volledig is tenietgedaan. De zone vormt een mooi gebied voor een bodem, wat uiteraard niet betekent dat die daar ook wordt gezet.

Coaching
Alles bij elkaar zijn de scenario’s simpel voor Amazon. Bij signalen van bodemvorming wordt het tijd om Turbo Short posities te verzilveren en liggen er rebound kansen richting 2.800 voor offensieve Turbo Long spelers. Voor een rit terug naar 3.773 is er meer nodig. Het neerwaartse patroon op de weekgrafiek zal dan duidelijk moeten worden omgebogen. Al met al blijft Amazon dus een interessante kandidaat om te volgen. Voor nu eerst maar zien tot waar de afdaling reikt. Vooralsnog is er vanaf 6 juni sprake van een stocksplit, de niveaus zullen daarop worden aangepast.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.