Bodem gezet voor Apple?

Voor Apple is nog altijd een favorietenrol weggelegd. Het aandeel blijft dan ook aardig overeind in alle verkoopmalaise die zichtbaar is op de aandelenvelden. Ook hier een stevige afdaling, maar het is in ieder geval geen 50%. Daarbij noteert het aandeel nu rond een mooi punt, eigenlijk een prima niveau voor een bodem. Zijn er al koopkansen?

Sprieten rond potentiële steunzone
Een prima correctie, dat is de eerste indruk bij een blik op de maandkaart. Vanaf de topzone 182 is er immers een terugval zichtbaar naar de zone rond 130, tevens het gebied van de oude toppen van 2020 en 2021. De spikes in de candles van mei en juni duiden op terugkerende beleggers, maar de candles kleuren nog zwart en zijn groot van formaat. De volatiliteit neemt wel wat af en dat de bodemzone overeind blijft is ook een goed teken. Kopen dan maar? Als we wat inzoomen op de weekgrafiek is er nog een patroon van lagere bodems zichtbaar en er lijkt nu ook een lagere top in de maak. Daarbij staan alle indicatoren in de min, al laat alleen de RSI een up-cross zien.

Coaching
Zolang het patroon op de weekgrafiek nog dalend is, is het wellicht te vroeg om al Turbo Long posities te overwegen. Het zou toch prettig zijn ter bevestiging als er iets van een hogere bodem zichtbaar wordt, als teken dat het patroon en koersritme een verandering doormaakt. Botweg kopen tegen de stroom in, kan leiden tot euforische incidentele ‘Ik heb de bodem gekocht’ geluksmomentjes, maar zorgt in de praktijk veelal voor flinke teleurstelling. Apple is dus een prima kandidaat om op uw watchlist te zetten en kritisch te volgen om tijdig te kunnen handelen. Voor nu is het te overwegen het kruit nog even droog te houden. “Wacht op wit” op de maandkaart, of een hogere bodem op de weekgrafiek. Dat is thans de coaching aanbeveling.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.