“Turbo’s en Boosters bieden de mogelijkheid om met een hefboom in te spelen op koersstijgingen of -dalingen van aandelen, indices, valuta en/of grondstoffen”, zo luidt de algemene omschrijving van de BNP Paribas hefboomproducten. Onlangs op 1 juli heeft BNP Paribas een webinar verzorgd, “Aan de slag met Turbo’s”, klik en u kunt na inloggen de uitzending over de basiswerking van Turbo’s nog eens inzien.
Als u de brochure over Turbo’s wilt inzien met alle produktkenmerken en produkteigenschappen, dan is hier de link naar de Turbo Brochure.
Uiteraard is er een uitgebreide brochure over de Booster, waarin alle produktkenmerken van dit hefboomprodukt worden uitgelegd. Klik op Booster Brochure om deze te openen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen een Turbo en een Booster?
Het belangrijkste practische verschil is het feit dat een Booster geen restwaarde heeft als het stop loss-niveau wordt bereikt. Dit komt omdat financieringsniveau en stop loss-niveau bij een Booster gelijk zijn. Dit impliceert dat de gehele inleg weg is als de stoploss wordt bereikt. Bij een Turbo kun je een deel van de inleg terugkrijgen, afhankelijk van de afwikkeling van de Turbo. Het risico bij een Booster is dan ook veel hoger dan bij een Turbo, maar daar staat tegenover dat een Booster met een zelfde stop loss-niveau als een Turbo op een specifiek aandeel doorgaans een lagere aanschafprijs heeft en daarmee een hogere hefboom heeft.
Bij een Booster is er minder transparantie in de prijsvorming, is er sprake van een zogenaamd ‘gap risk’ (lees hierover in de brochure), zijn er minder onderliggende waarden en vindt dagelijks (bij een Turbo maandelijks) een reguliere aanpassing van het stop loss-niveau plaats.

Tot slot van dit proza een opmerking over de handelstijden van Turbo’s en Boosters. De reguliere handelstijden van de meeste Europese aandelen zijn 09:00 en 17:30 uur. Maar Boosters en Turbo’s op deze aandelen zijn reeds vanaf 08:00 uur en tot 18:30 uur verhandelbaar. Dus buiten de beurstijden om kunt u als actieve doe-het-zelf belegger nog gewoon uw gang gaan. Succes met uw hefboomproducten!

TA Coaching Rubriek

Vast onderdeel in de Chart Navigator is de TA Coaching Rubriek, waarin wekelijks een item wordt toegelicht uit de technische analyse gereedschapskist. Dit kan een uiteenzetting zijn over een specifieke indicator, een koerspatroon of een ander charttechnisch element, maar ook Dashboard technische zaken. Bovendien wordt regelmatig aandacht besteed aan een onderwerp uit de Behavioral Finance. Dit alles als extra coaching voor de actieve belegger!