Het jaar 2022 was voor Philips geen best jaar, de beer is flink tekeer gegaan op het speelveld. Maar er is zicht op verbetering, het licht gaat aan, er zijn koopkansen voor trendvolgende beleggers. Sta mij toe de week- en maandgrafiek voor u te duiden.

Dubbele bodem
Dat de beren worden geremd in hun dalingsdriften blijkt uit de dubbele bodem die is geplaatst op 12+.Dit impliceert een verzwakking van de downtrend, want er wordt geen lagere bodem neergezet. Vervolgens veren de bulls wat op met witte candles en de swingteller op +1, maar wel met de RSI boven de OB-lijn. Een spannende rebound op de weekkaart, maar eens bezien of de bulls stand kunnen houden. Charttechnisch is 18+ haalbaar als eerste koersdoel.

Stevige opleving verwacht
Op de maandchart is de 2022 afstraffing goed te zien, een vrije val van 34+ naar 12+, dat is ‘auw’   voor trendbeleggers die niet hebben gereageerd op de trendbreuk in november 2021. Maar voor hen gloort er enig licht aan het einde van de tunnel. Er is immers bodemvorming zichtbaar in de 12+ zone als opmaat voor een rebound richting de Fibo grid op 25+ tot zo mogelijk krap 35, dat is nog eens een herstelbeweging, toch? Maar eens bezien wat de bulls gaan doen om de afstand met de SMA lijn flink te verkleinen.

Koopkansen
Voor de kortere en langere termijn trendvolgende beleggers herbergen de charts koopkansen, dat wil zeggen rebound kansen, om te profiteren van een significant herstel binnen de dalende trend. Met een stop op 12+ en een verwacht koersdoel op 18 tot 25, is de Risk Reward Ratio prima bij het innemen van Turbo Long posities.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.