Het is cijferregen op het Damrak, dus altijd weer spannend hoe men reageert op de fundamentele items die over beleggers wordt uitgestrooid. Gelukkig is er de grafiek die haarfijn laat zien hoe de massa de cijfers absorbeert. Zo ook op de weekchart van BESI, waar de bulls toe zijn aan een pauze, om daarna de trend te vervolgen. Dit ruikt naar een ‘Buy the Dip’ strategie.

Stevige uptrend
De ondertoon op het BESI speelveld is positief, getuige de regelmatige upswings boven een fier opkrullende SMA lijn. Af en toe een slippertje van de stier, maar per saldo toch een mooi oplopende koers. Echter, de afstand met de gemiddelde lijn is inmiddels aanzienlijk en dat stuurt aan op wat afkoeling. Er staan twee zwarte candles als opmaat voor een correctie die kan aanhouden tot in de Fibo grid rond 54+ tot 46+.

Eerst afkoelen
Niet alleen de zwarte candles, ook de RSI stuurt aan op corrigerende berentikken door het afgeven van een OB downcross, ofwel de terugkeer van de spanningsmeter uit dynamisch overbought gebied. Simpel gezegd, de koers stond te hoog, eerst wat berendruk. De swingteller gaat nog niet mee in de min, dus het is niet de verwachting dat er een zware correctie zal komen.

Coaching
Voor trendbeleggers ligt de grafiek er prima bij. Zij mogen voor de langere termijn hun  koopposities aanhouden. Voor kortere termijn doeleinden is het raadzaam de correctie af te wachten en uit te zien naar signalen van bodemvorming voor nieuwe of additionele koopkansen. Wij noemen dat de ‘Buy the dip’ strategie, ofwel ‘Kopen op zwakte’.

BNP Paribas Turbo's en Boosters van BESI

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.