Arcelor Mittal staat vrijwel iedere maand in de top 10 van meest verhandelde Turbo’s en Boosters. Op dit moment is er sprake van een herstelfase binnen de dalende trend. Nu er komende dagen wellicht wat turbulentie te verwachten is in verband met de presentatie van cijfers, is het een goed moment om de dag- en weekgrafiek te bekijken.

Ruime halvering

Al geruime tijd is op de weekgrafiek een dalende trend zichtbaar. Begin 2018 werd getopt op 30+ maar daarna ging het bergafwaarts en in een patroon van lagere toppen en lagere bodems onder een dalende SMA lijn werden recent koersen neergezet tussen 11+ en 16,50. Daarmee is de koers in krap twee jaar tijd bijna gehalveerd. Op dit moment is een rebound gaande vanaf de steunzone op 11+. Op het Dashboard prijkt de Support conditie voor de weekgrafiek en de Up status op de daggrafiek. Uit de statistieken van de verschillende condities op dag- en weekgrafiek komt naar voren dat het raadzaam is om exits op basis van de swingteller op de dagchart goed in de gaten te houden.

Overbought

Daarnaast nemen we natuurlijk ook de andere routepaaltjes in ogenschouw. Het koersdoel voor de bulls ligt ter hoogte van de topzone tussen 15,64 en 16,50 indien we de rode strepen als referentie nemen. Daarboven nadert het dalende weekly koersgemiddelde als consensus van de afgelopen 55 weken en op de weekgrafiek is bovendien sprake van een naderende overbought reading in spanningsmeter RSI. Er liggen dus nogal wat ‘beren of de weg’ en dat betekent dat het bij signalen van topvorming wellicht verstandig is om wat winsten te verzilveren op bestaande Turbo Long posities. Pas bij koersen boven 16 gaat een positieve overgangsfase van start. Voor nu eerst bezien hoe de cijfers aanstaande donderdag in de koers verwerkt worden.

 

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming ? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van Arcelor

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.