Belgie bullen op de rem bij 3939

Aan de andere kant van de oceaan komt er tijdelijk een einde aan de recordregen, de bulls zijn toe aan een pauze. Hier in Nederland is een zware worsteling gaande met de 600 passage. Hoe is het gesteld met de beursbarometer van onze zuiderburen? Ook daar kommer en kwel? Vermoeide stieren, toe aan een pauze? Kans op een eindejaarsrally? Ik zal de weekkaart van de BEL20 index voor u duiden.

Positieve ondertoon
Als ik op afstand naar de chart kijk dan zie ik een grillig proces van hogere toppen en hogere bodems, ofwel koersvorming binnen een stijgingskanaal. Dus op termijn lijken hogere koersen aannemelijk, vooral nu de index midden tussen trendlijn en trendkanaallijn staat.
Mijn marktlensindicatoren bevestigen de dominante positie van de bulls. Er is immers sprake van koersvorming boven een licht opkrullende gemiddelde lijn, de swingteller noteert in een positieve stand en de RSI staat ruim boven de 50-lijn. Toch lijkt de bullenparade te haperen en is er zicht op een extra aanloop. Lees maar verder.

Topvorming
Boven in het veld is een heftige strijd gaande in de 3900+ zone. Op afgerond 3939 liggen twee rode strepen die zorgen voor een rem op de rally. Wat dat betreft is 3939 een soort alarmnummer voor trendbeleggers, zeker nu deze week een Bearish Engulfing patroon in de maak is, ofwel een negatief omarmingspatroon. De bulls zijn toe aan een pauze en zelfs een stap terug naar de Fibo zone rond 3732 of iets lager. De rit daarheen mag vooralsnog worden gezien als correctie in de uptrend, als extra aanloop om krachten op te doen om vervolgens richting de jaarultimo de 3939 passage onder druk te zetten.

Coaching
Voor trendbeleggers is 3939 een cruciaal kantelpunt. Op dit moment ziet het er naar uit dat de opmars van de bulls daar hapert en dat mag aanleiding zijn om wat winsten veilig te stellen. Aansluitend de correctie volgen en bezien tot hoever de beren zullen reiken. Als bodemstampers actief worden, liefst op of in de Fibo grid, dan zijn er weer koopkansen. Dus om even in december termen te spreken: eerst een pepernotendip en daarna een oliebollenrally.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van BEL20 index

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.