Tijd voor herstel in Umicore.

Het Belgische aandeel Umicore komt in onze analyses regelmatig aan bod. Het afgelopen kwartaal heeft de koers een forse daling achter de rug. Dit jaar bereikte de koers 43+, maar thans noteert het aandeel op krap 28. We bekijken de weekgrafiek om te duiden waar charttechnisch de kansen liggen.

Grote stappen
Vanaf 2009 bewoog de koers in een uptrend afgewisseld met langdurige zijwaartse fases. Vanaf 2017 ging het in grote stappen omhoog tot het aandeel piekte rond 53 halverwege 2018. Een lagere top luidde daarna een forse afdaling in en na een aantal grote swings noteert de koers nu op krap 28. Een bodem lijkt gezet rond 26 nu er deze week een witte candle wordt geplaatst waarbij de lows van de afgelopen weken zijn getest. Is het inmiddels tijd voor aankopen in het aandeel?

Bescheiden positioneren
De indicatoren meten in ieder geval verbetering. Er is sprake van lagere toppen en lagere bodems onder een daily en weekly SMA, dus formeel is een downtrend valide. Spanningsmeter RSI meet echter een verbetering in het sentiment en de swingteller draait in de plusserie. Dat betekent tevens dat de Support conditie verschijnt op het Dashboard en een herstelfase binnen de dalende trend in aantocht lijkt. Boven grofweg 28 komt er ruimte vrij voor een rebound richting de voorliggende bodems rond 33. Trendbeleggers met shortposities doen er wellicht verstandig aan deze af te bouwen. Offensieve reboundspelers kunnen zich derhalve bescheiden positioneren. Onder 26 is het reboundscenario van tafel en ligt een afdaling richting 24 op de loer. Voor nu dus aanschouwen of het herstel de komende week meer vorm krijgt.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.