De aandelenmarkten liggen er goed gemutst bij, inclusief her en der met spannende weerstanden of lijnen die uitgenomen moeten worden om de trend te kunnen vervolgen. De Bel20 index heeft wat dat betreft meer speelruimte op zijn weekgrafiek. Goed om deze kaart nader te duiden en een koersroute uit te stippelen.

Mooie trendfase
De eerste stap bij het vaststellen van een mogelijke koersroute is het bepalen van de richting en kracht van de trend. Dat zit wel goed op dit speelveld. Ik zie immers een duidelijke opwaartse beweging boven een rap opkrullende SMA lijn. Begin november 2020 is de huidige trend gestart rond 3500, onlangs is er een top geplaatst op ruim 4300, toch een leuk ritje voor trendvolgende beleggers. Zij hebben nu wederom de mogelijkheid om koopposities te overwegen, want de trend wordt vervolgd. Lees maar verder.

Hogere bodem
Na de top op ruim 4300 volgde een correctie die keurig werd opgevangen door de eerste Fibo lijn op 4050, mede gevoed door de RSI die nipt boven de 50 lijn de bocht omhoog nam. Inmiddels staan er drie witte candles en noteert de swingteller op +2, kortom de UP status is valide op het Dashboard. Met de hogere bodem op 4050 is een hernieuwde aanval op de 4300 top het meest waarschijnlijke scenario.

Coaching
Trendvolgende beleggers mogen hun koopposities aanhouden en zo mogelijk uitbreiden. Een Turbo Long positie met een acceptabele hefboom zou goed passen om te laveren tussen de groene en rode strepen, waarbij uiteindelijk 4300+ het koersdoel is, waar dan ook de Turbo positie wordt verzilverd. Onder 4050 vervalt uiteraard de koopconditie.

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van BEL20

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.