Sentimentverbetering bij Bekaert

Als u bij ons een blik in de keuken zou werpen, dan ziet u een aantal lijsten hangen boven ons TA fornuis net naast het koffiezetapparaat. Dagelijks bekijken we deze lijsten met alle Dashboard rangen en standen om vast te stellen of een aantrekkelijke Setup bereid kan worden. Sinds kort volgen we ook een selectie met Belgische aandelen waarvan we zo nu en dan een fonds uitgebreid zullen toelichten. We trappen af met het aandeel Bekaert waarin het sentiment de laatste maanden verbetert.

Grote koersswings
Indien we uitzoomen op de weekgrafiek van Bekaert, dan wordt al snel duidelijk dat het aandeel aan volatiliteit geen gebrek heeft. Grote koersswings zijn immers zichtbaar. Ruim twee jaar geleden topte het aandeel op krap 46 waarna een sterke afdaling van start ging. Een patroon van lagere toppen en bodems bracht de koers naar krap 17 waar eind vorig jaar een bodem werd geplaatst. Sindsdien ging het beter en beleggers keerden terug in het aandeel. Thans is een meer zijwaartse fase zichtbaar tussen circa 20 en krap 25 euro. De dalende SMA lijn is opwaarts doorbroken en spanningsmeter RSI klimt boven de 50 zone. Een teken dat het sentiment verbetert in het aandeel. Wordt het al tijd om (additionele) aankopen te overwegen?

Zomers scenario
De koers hangt de afgelopen weken net onder de weerstand op 24,57 en stevent daarmee af op een campingrally of een zomerdip. Een dip zou charttechnisch niet misstaan waar mogelijk rond de SMA zone een hogere bodem gevormd kan worden als opmaat voor een nieuwe aanval op de weerstand. Een scenario dat meer vorm krijgt als er op korte termijn zwarte candles worden gevormd. Maar wellicht hoeft het niet zover te komen en weten de bulls de tussenliggende horde reeds spoedig opwaarts te passeren om vervolgens verder te kunnen stijgen richting de Fibonacci zone van de laatste grote downswing. Alles bij elkaar krijgen offensieve shortspelers dus kansen om binnen het rangespel positie te kiezen bij verkoopdruk onder de weerstand. Bij een opwaartse doorbraak van de weerstand kunnen trendbeleggers koopposities optuigen. Voor nu dus bezien wat de markt in petto heeft rond het kantelpunt, een dip of een rally.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.