De Koninklijke kreeg in de afgelopen periode veel ellende over zich heen, waardoor de koers in sneltreinvaart afzakte. Vorig jaar stond er nog 26+ op de borden, negen maanden later noteert de koers meer dan 50% lager. Een flinke domper voor lange termijn beleggers, veel koninklijks is er niet meer te ontdekken. Of is de afstraffing voldoende en staan we aan de vooravond van een herstelbeweging? Lees maar verder.

Exit Long
Zoals gezegd, vorig jaar was er nog geen vuiltje aan de lucht. De koers noteerde ruim boven een licht stijgende SMA lijn in een proces van hogere toppen en hogere bodems. Alle indicatoren stonden in de plus, de Up status was valide op het maandelijkse Dashboard. Maar in januari dit jaar werd een stevig Bearish Engulfing patroon neergezet, ofwel een negatief omarmingspatroon, als opmaat voor een correctie beweging naar de SMA lijn, keurig bevestigd door de swingteller die op -1 sprong. Volgens de Dashboard spelregels een zogenaamde Exit Long (XL) coaching aanbeveling. Dus winsten verzilveren en wachten op nieuwe koopkansen binnen de uptrend.

Felle uitbraak
Maar de uptrend sneuvelde, er volgden maar liefst acht zwarte maandcandles, hetgeen niet eerder is voorgekomen in de koershistorie van RDShell. Wat goed als je als actieve belegger, ook op dit tijdvenster, de spelregels hebt gevolgd, dan gaat de tweede Corona dip tot 10+ aan je neus voorbij, in dit geval niet erg lijkt mij. De felle breakout is nog in volle gang getuige de zwarte candles, maar er gloort enig licht.

Voorwaardelijke koopkans
De swingteller noteert op -9 terwijl de RSI ruim onder de dynamische OS band staat. Na swing -9 groeit de kans aanzienlijk dat er wordt gebodemd als opmaat voor een rebound ofwel pullback richting de Fibo grid die op 16,30 tot 20+ in het veld ligt, met 18,20 als 50% Fibo lijn, een gewilde lijn in menig reboundfase. De opleving kan van start gaan als er komende maand wordt begonnen met een witte candle, liefst in combinatie met een OS-Up cross in de RSI. Anders gezegd, “Wacht op wit” om aankopen te overwegen, dat is thans mijn coaching aanbeveling.

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.