Als actieve korte termijn belegger is het van belang om zogenaamde ‘Low Risk Opportunities’ te zoeken, ofwel kansen in de markt met een zeer redelijke slagingskans. Een juiste statistische edge wordt het ook wel genoemd. Welnu, vooral de fondsen die een mooie trendmatige beweging laten zien, herbergen dit soort kansen. Ik heb er een gevonden op de dagchart van Basic-Fit.

Positieve trendfase
Charttechnisch herken je een positieve trendfase aan een serie hogere toppen en hogere bodems, waarbij de koers oploopt van linksonder naar rechtsboven. Als dit gebeurt boven een opkrullende SMA lijn in combinatie met een positieve swingteller en groene swingtrader, dan is er een objectieve bevestiging van de charttechnische bevinding. Een verdere koersstijging ligt dan voor de hand. Maar hoe zit dat nu dan met de edge?

Bodemsignalen
Er moeten voldoende signalen zijn die aansturen op een hervatting van de uptrend, zodat een acceptabele Risk Reward Ratio zichtbaar wordt. Welnu, er wordt gebodemd op afgerond 34,50, gelijk aan een 50% Fibo retracement, de tweede witte candle is in de maak, de swingteller staat op +2 en de swingtrader noteert in de plus. Voldoende munitie voor de bulls om de aanval in te zetten richting de recente top op afgerond 37,50. Als je de eerdere bodem op 31,40 en de recente top op 37,58 in ogenschouw neemt en vervolgens 34,52 als hogere bodem aanmerkt, dan zie je de trendsetup als prelude voor de Low Risk Opportunity.

Coaching
Trendvolgende beleggers kunnen overwegen om een BNP Turbo Long aan te schaffen met een stoploss op 33,50, deze Turbo heeft een hefboom van 6,27. De stoploss van de Turbo ligt ruim onder de SMA en zal dan ook niet zo snel worden geraakt. Als het scenario niet meer valide is, hetgeen onder 34,50 het geval is, dan wordt de niet-uitgestopte-turbo netjes opgeruimd.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo
Bekijk all BNP Paribas Turbo’s op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.