Behalve de vele individuele aandelentitels en intermarket items hebben we ook een flink aantal sector indices aan ons universum toegevoegd. Dagelijks een update van de dag-, week- en maandchart in onze Chart Service en wekelijks een sector uitgelicht in de Chart Navigator. In deze column aandacht voor de terrassen chart van de sector Banks.

Trading ranges
Kenmerkend voor deze grafiek is de opeenvolging van trading ranges ofwel boxen waarin de koers heen en weer beweegt. Een sprong van beer of stier met daarna een zijwaartse beweging tussen min of meer horizontale steun en weerstand. Een minder mooi landschap voor trendbeleggers, maar wel interessant voor range spelers. Zij zien momenteel de koers bewegen bij de bovenkant van een box op 115+. Als het lukt om hier uit te breken, dan komt er ruimte vrij tot krap 150, toch een potentieel van ruim 30%.

Weerstand wordt steun
Voordeel van een terrassen grafiek is het feit dat na een opwaartse uitbraak de gepasseerde bovenlijn van de box als steunlijn dient. Het motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’ gaat hier dus op. Als het dus lukt om uit te breken, zal 115+ als steun verder gaan. Mijn marktlens indicatoren staan overigens in een positieve stand, dus zij onderschrijven de intentie van de bulls om een nieuw terras op te zoeken.

Coaching
Voor range spelers, maar ook wel voor trendbeleggers, ligt de grafiek er uitdagend bij. Er zijn BNP Turbo Long posities te overwegen, anticiperend op een uitbraak uit de range. Na de uitbraak zijn er uiteraard extra koopkansen. Komt er geen uitbraak, dan gewoon de anticiperende positie neutraliseren, want een daling naar 104 wil je niet meemaken. Succes op het bankenterras!

BNP Paribas Turbo's en Boosters van BANKS

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.