Als actieve belegger mag je best wel eens voor de muziek uitlopen met een sterk anticiperende positie, waarbij je inspeelt op een verwacht koersverloop wat nog niet voldoende wordt ondersteund door de indicatoren. Op de dagkaart van BAM doet zich zoiets voor, ik zou het een anticiperende dubbele bodem willen noemen.

Milde correctie
Volgens de regels van het Dashboard beleggen is er thans sprake van een milde correctie binnen de korte termijn uptrend. De swingteller noteert immers in de min met de candles uiteraard boven een licht opkrullende SMA lijn. Maar de correctie lijkt op te drogen bij de groene steunstreep op 2,35+. Vanaf dit niveau is eerder een opleving gestart, dus waarom nu niet? Er wordt vandaag een poging gewaagd een witte candle te produceren, waardoor wel degelijk de contouren van een dubbele bodem zichtbaar worden.

Steunscenario
Niet alleen de witte candle is een bodemsignaaltje, ook de groene streep en de 50% Fibo lijn werken mee in het bodemproces. De indicatoren blijven wat achter, logisch, want daarvoor is de poging van de bulls nog veel te pril. Maar goed, bodemstampers kunnen het steunscenario kracht bijzetten, waardoor de kans groeit op een opleving naar de tussenliggende top op 2,44+ met daarna ruimte tot 2,61+. Mocht het allemaal tegenvallen, dan zal onder 2,35 het scenario vervallen.

Coaching
Uit het geschetste scenario kan worden afgeleid dat koopjesjagers een twee-traps strategie kunnen overwegen. In eerste instantie een anticiperende Turbo Long positie om mee te liften naar de tussenliggende top. Als het lukt om die te passeren, dan is er een tweede, additionele en reagerende koopkans richting de 2,61+ zone. Onder de  2,35+ groene streep vervallen de koopkansen. Dit impliceert dat een BNP Paribas Turbo Long met een stoploss op 2,30 met hefboom 7,28 een interessante invulling kan zijn voor de twee-traps strategie. Kortom, een mooie propositie met duidelijke kantelpunten voor actieve kort-op-bal spelende koopjesjagers.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.