Er gebeurt van alles op de aandelenvelden. Plussen en minnen wisselen elkaar in rap tempo af, correcties en rebounds zijn aan de orde van de dag. Wat dat betreft is er voldoende te beleven. Zo ook op de dagkaart van Aalberts, waar een spannend spel wordt gespeeld door balancerende bulls. Als dat maar goed gaat!

Overlevingsstrijd
Recent is een correctie ingezet vanaf 47+ met in eerste instantie een daling tot aan de SMA lijn. Maar de bulls vergaten om tijdig in actie te komen, de beren sloegen nog een keer toe tot aan de groene streep op krap 44,00. Maar dankzij de swingteller, de RSI en de swingtrader wisten zij zich ternauwernood te vermannen en de koers nipt boven de SMA lijn te prikken. Dat was een ‘randje ravijn’ scenario, een dappere overlevingsstrijd door de bulls. Maar hoe nu verder?

Bijna Up
De swingteller noteert in een plus 2 stand met op moment van schrijven een witte candle. De swingtrader geeft groene staafjes af, dus het meest waarschijnlijke scenario is een hervatting van de uptrend en daarmee een hernieuwde aanval op de 47+ rode streep. De RSI blijft nog wat achter, dus de UP status is er nog niet op het Dashboard. Nog een klein zetje noordwaarts en alles staat gewoon netjes in de plus. Nu is het nog even balanceren voor de stieren op de SMA lijn.

Coaching
Trendbeleggers zien hun kansen en kunnen dan ook overwegen een BNP Paribas Markets Turbo Long positie in te nemen met een stoploss op 42,80, nipt onder het vangnet en groene steunstreep op circa 43,80. Deze Turbo heeft een hefboom van 6,14 dus dat werkt mooi uit als de bulls daadwerkelijk hun parade gaan vervolgen. Onder de SMA en onder 45,00 zal het beeld vervagen en dan is het raadzaam de Turbo positie af te bouwen. Voor nu bezien of de bulls hun grip op de chart kunnen vergroten, dat is wel hun opdracht.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo of Booster
Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s of Boosters op dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.