Flow Traders baat bij volatiliteit?

Een stelling die regelmatig voorbij komt is dat volatiliteit goed is voor het aandeel Flow Traders. U kunt de grafiek van de VIX er dan ook eens onderleggen om te toetsen of die stelling correct is. Op de politieke uitlatingen van Trump en de felle koersbewegingen die dat in het verleden veroorzaakten, bewoog het aandeel mondjesmaat, op de massale uitverkoop van de afgelopen weken reageerde de markt met iets meer aankopen van het aandeel. Waar liggen de belangrijke niveaus?

Einzelganger
Ondanks de massale uitverkoop en de extreem hoge vola, kwam de koers niet verder dan de voormalige topzone rond 26+ en nu de markt wat stabiliseert wordt reeds weer enige terugval zichtbaar. Het afgelopen jaar bewoog de koers voornamelijk in stapjes van 2 à 3 euro, waarbij een duidelijke richting ontbrak in de eerste helft van 2019, de laatste maanden was er meer sprake van een downtrend met recent een bodem op 19,02. Op het Dashboard is Flow een einzelganger, met een Up conditie. Die zijn (ook) schaars op dit moment. Hoe nu verder?

Coaching
Op dit moment is er dus enige terugval zichtbaar richting circa 23,00, daar ligt een mini top, beter zichtbaar op de dagkaart, en de SMA. Bij een toename van de vola is daar mogelijk een hogere bodem te verwachten, waarna de weerstand rond 26/27 weer opgezocht kan worden. Indien de rust in de markt echter terugkeert, lijken niveaus onder 22 aannemelijk met een hervatting van de ‘downtrend’ als gevolg. Al met al zijn er dus prima korte ritjes met Turbo Long en Short te maken. Een strakke navigatie is daarbij geen overbodige luxe.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van de AEX

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.