ASR blijft overeind

Ondanks dat banken en verzekeraars naar verluidt voldoende buffers hebben en er prima voorstaan, is het beeld bij een blik op de koersen treurig. Eigenlijk net zo treurig als bij een blik op de spaarrentes. Over inflatie en spaargelderosie gaan we het dan ook maar niet hebben. Toch zijn er ook nog wel aandelen die enigszins overeind blijven, zoals ASR.

Lagere highs
Op de maandkaart staan een paar mooie swings. Vanaf 2016 opwaarts naar 34, daarna terug naar 15+, en weer opwaarts naar 43+. Inmiddels loopt het momentum eruit, zoals goed zichtbaar is in de afvlakkende RSI. Als we inzoomen op de weekgrafiek dan is er meer sprake van een trading range, waarbij de bodemzone rond 35+ ligt, en de topzone op krap 44. De koers hobbelt nu boven de nog stijgende weekly SMA, maar het is goed zichtbaar dat de kracht in de trend afneemt. De indicatoren noteren verdeeld. De swingteller staat op de maandkaart nog in de plus, maar op de weekgrafiek in de correctiestand. Hoe nu verder?

Coaching
De candles kleuren wit op de weekgrafiek, daarbij is er sprake van een hogere weekly low, maar een lager weekly high. De beweeglijkheid is deze week lager. Toch zie ik wel kansen, maar het is te overwegen om nog even te wachten. De candle deze week is een “inside candle”. Als dat zo blijft, dan kunnen er bij hogere niveaus volgende week Long posities worden overwogen voor een rit richting 44. Echter bij zwarte candles en lagere niveaus, groeit de kans op een afdaling naar de onderkant van de range rond 35/36. Voor nu maar even geduldig afwachten dus.

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte.

Ga naar de BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.