Een van de publiekslievelingen presenteerde deze week haar cijfers, daar werd zeer enthousiast op gereageerd door het publiek. Een mooie koerssprong, maar voldoende om het negatieve sentiment weg te poetsen? Is ASML charttechnisch gezien koopwaardig? Ik heb goed nieuws, ja, het heeft er alle schijn van. Lees maar snel verder.

Tijd voor een rebound
Laat ik beginnen met de weekchart, waar duidelijk zichtbaar is dat een dalende trend valide is. Lagere toppen en lagere bodems onder een rap dalende SMA lijn zijn de kenmerken van een dalende trendfase. Maar in een downtrend komen ook rebounds voor, ofwel oplevingen of herstelbewegingen. En dat lijkt nu aanstaande gezien de stand van de indicatoren. De bulls maken zich op om op te stomen richting de 500 tot 550 zone, de witte candle van deze week is hiertoe de eerste aanzet.

Lange termijn bodemvorming  
De maandchart ligt er uitermate spannend en uitdagend bij. De dalende trend op de weekkaart is hier zichtbaar als een stevige correctie die op kan drogen nipt boven de 400+ zone en nog net boven de maandsleepkabel. Dit is de plek waar gebodemd moet worden om de trend intact te laten en nieuw leven in te blazen.  De indicatoren sturen aan op bodemvorming, dus het lijkt een kwestie van tijd wanneer de bulls de regie overnemen.

Anticiperende koopkansen
Voor trendbeleggers is het interessant om naar koopmomenten uit te zien zolang de koers boven 400+ noteert. Een rally naar 550 en wie weet 700 op termijn hangt in de lucht. Blijf echter wel alert, want de techsector blijft gevoelig voor vervelende berentikken. Pas Money Management toe, check goed de kracht van het scenario en pas de positie omvang hier op aan. Dat is dynamisch actief beleggen, succes!

BNP Paribas Turbo’s en Boosters van dit fonds

TA coaching op schrift....

Als extra inspiratiebron voor de actieve belegger staat er iedere week een column in de BNP Paribas Nieuwsbrief. Daarnaast publiceren wij wekelijks op DAH en Belegger.nl.

Dit kan een korte analyse zijn van een interessant aandeel, maar ook een uitgebreider artikel met waardevolle, blijvende achtergrondinformatie op het gebied van technische analyse, waarbij kennisoverdracht centraal staat.